divendres, 3 d’octubre del 2008

MARIA BOFILL EXPOSA A SABADELL

l'associació de Ceramistes del Vallès, enceta els actes de la 22 Fira de Ceràmica de Sabadell amb la inaugració de Maria Bofill als Forns de l'Escaiola (Cal Ventura) del 2 al 30 d'octubre









Maria Bofill és una ceramista amb una dilatada carrera tant docent com artística. Va ser alumne de grans mestres com Llorens Artigues durant la seva formació a l’Escola Massana. La seva curiositat la va portar a ampliar el seu aprenentatge a Anglaterra i al Japó. Ha estat professora de l’Escola Massana des del 1965 fins el 2002.
La seva inquietud l’ha portat a viatjar arreu del món fent d’aquestes experiències, juntament amb el seu desig d’investigació en la ceràmica, la seva escola i així plasmar amb gran sensibilitat i delicadesa el seu mon interior.
Des del 1980 treballa amb la porcellana “per les seves caracteriques contraposades: duresa i fragilitat i per la seva qualitat del color blanc”.
Dins del seu treball, hi ha la creació d’objectes sense cap funció, recerca entre el desig classicista i la ruptura contemporànea. “No busco la perfecció ans el contrari: m’agraden les coses naturals i vives, com si es belluguessin”, en la seva obra s’hi reflexa el pas dels anys, la reflexió sobre el paisatge urbà i el món imaginari.
En aquesta exposició ens mostrarà peces inspirades en l’arquitectura del paisatge, núvols, coixins, el mar,....continuació dels laberints que poden ser vistes com a petites arquitectures d’inspiració Mediterrània.

http://www.ceramistesvalles.org / http://www.mariabofill.com